Dubbelmoral

Allmänt / Permalink / 0
Vi älskar att hata nazister och vi gör allt i vår makt för att slå ner och smula sönder dem och deras antisemitism. När nazister visar sig på våra gator ringer kyrkklockor för att varna för fara. Eller det var kanske visst när sverigedemokraterna hade informationskampanjer på svenska torg det klingade i klockorna. Hursomhelst så startas manifestationer, fackeltåg och ljusceremonier för att mota bort det onda och ondskefulla som nazisterna står för. Det skrivs spaltmetrar om nazisternas judehat och politiker pratar sig tårögda om alla judars skräck på trettio- och fyrtiotalet. Det fruktansvärda som hände för snart hundra år sedan får inte hända igen.
Jag tycker att nazister har en alldeles förskräcklig syn på människor i allmänhet och på judar i synnerhet. Och med all rätt ska vi stå upp mot hot och hat. Men borde inte det gälla alldeles oavsett vem som håller i vapnet? Var är alla protester och manifestationer runt om i landet nu när muslimer halshugger judiska spädbarn, skjuter sönder judiska ungdomar och sprättar upp äldre judar med kniv? Jag ska inte gradera hat, men jag har svårt att se varför nazister eller sverigedemokrater som står med en flagga på ett torg får mer medialt och politiskt fördömmande än de muslimer som nu firar morden på judar i våra svenska städer. 
Viljan att bekämpa antisemitismen eller att kraftigt ta avstånd från den, vacklar en smula när hatet inte kommer från bleka europeiska män med välstrukna skjortor. Och det är ju något exotiskt ändå med folk från Orienten till skillnad med någon tyskättling från Otterndorf. Tydligast blir skillnaden hos allt bortom mitten åt vänster. Vänsterpartiet hyr ut lokaler till Hamassympatisörer, skriver hyllningstal och skickar likes till organisationer som stödjer Hamas. Socialdemokraterna har fullt förtroende för och hyllar sina riksdagsledamöter som går på konferenser med starka kopplingar till Hamas, deras förstamajtåg i Malmö, där judehatet är väldigt intensivt och utbrett, tillåter till och med antisemitiska ramsor. Influencers och världskända svenska artister uttrycker något slags stöd och förståelse för massakrerna i de judiska kibbutzerna. Vad är det för fel på folk? 
Att judar och muslimer har en väldigt lång och en ännu längre komplicerad historia är inte någon nyhet direkt. Flera tusen år av hat och misstro lär vi inte kunna lösa, ens om vi ville. Men det känns som att sila mygg och svälja kameler när många ser Jimmie Åkesson som det största hotet för judar i Sverige
Matteus 7:3 Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga 
 
 
Till top